Hva er CNC-fresing?

Hva er CNC-fresing?

 

cnc

CNC-fresing er en maskineringsprosess som bruker datastyrte kontroller for å styre bevegelsen og driften av flerpunkts roterende skjæreverktøy.Når verktøyene roterer og beveger seg over overflaten av arbeidsstykket, fjerner de sakte overflødig materiale for å oppnå ønsket form og størrelse.

Rotasjonen og bevegelsen til skjæreverktøyet avhenger av typen CNC-fresemaskin og sofistikert nivå.Prosessen er svært allsidig og kompatibel med ulike materialer som aluminium, plast, tre og glass.

CNC-freste deler har høy toleranse da fresemaskiner kan oppnå en toleranse mellom +/- 0,001 tommer til +/- 0,005 tommer (noen maskiner kan oppnå en toleranse på +/- 0,0005 tommer).

 

CNC-freseprosessen kan deles opp i fire forskjellige stadier:

  • CAD modelldesign:ingeniører lager en 2D- eller 3D-design av ønsket del
  • CAD-modellkonvertering til et CNC-program:designet eksporteres til et kompatibelt filformat og konverteres til maskininstruksjoner ved hjelp av CAM-programvare
  • CNC-fresemaskin oppsett:maskinføreren klargjør maskinen og arbeidsstykket
  • Utførelse av freseoperasjon:maskinoperatøren starter maskineringsprogrammet

Systemene som brukes i CNC-freseoperasjoner er kjent som CNC-fresemaskiner.De kan ha et bevegelig arbeidsstykke og et stasjonært roterende verktøy, et stasjonært arbeidsstykke og et bevegelig roterende verktøy, eller et bevegelig arbeidsstykke og roterende verktøy, avhengig av deres design og fresekravene.Siden CNC-fresing generelt fungerer som en sekundær- eller etterbehandlingsprosess for maskinerte komponenter, kan fresemaskiner brukes til å lage designelementer som flate overflater, konturer, spor, spor, hakk, hull og lommer.

CNC fresingrommer en rekke materialer, inkludert metaller, plast, keramikk og andre konstruerte materialer, noe som gjør det enkelt for produsenter å velge et materiale som passer deres eksakte behov.Denne materialfleksibiliteten er til fordel for en rekke bransjer, inkludert, men ikke begrenset til, følgende:

  • Luftfart og fly
  • Automotive
  • Kommersiell
  • Elektronikk
  • Industriell og OEM
  • Vedlikehold
  • Medisinsk
  • Teknologi og sikkerhet
  • Telekommunikasjon
  • Transport

 

Fordeler og ulemper medCNC fresingi produksjonsprosessen

Prosessen er en viktig del av mange industrielle produksjonsprosesser på grunn av dens fordeler.Likevel har det også sine ulemper.Nedenfor er noen fordeler og ulemper ved prosessen.

 

Fordeler:

·Nøyaktighet og presisjon

 CNC-fresemaskiner har høyere nøyaktighet og presisjon.Derfor kan de lage deler i henhold til deres tekniske spesifikasjoner.Som et resultat kan de frese deler med toleranser så tette som 0,0004.Å være en automatisert prosess reduserer også sjansene for menneskelige feil.

 ·Rask og effektiv

 Sammenlignet med konvensjonelle fresere er CNC-fresere raske og effektive.Dette er et resultat av deres evne til å bære mange skjæreverktøy (avhengig av ATC), noe som hjelper til med effektive verktøybytte og effektive prosesser.

 · Stort kompatibelt materiale

 

Prosessen er kompatibel med mange kompatible materialer, f.eks. plast, kompositter og metaller.Derfor kan CNC-fresing være den perfekte prosessen når du har en blokk med materiale.

 

 Ulemper:

 · Materialsvinn

 Prosessen er subtraktiv, dvs. materialfjerning skjer for å danne den ønskede delen.Derfor sammenlignet med andre produksjonsmetoder som f.eks3D-utskriftstjenester, er det mye materialsvinn.

 · Høyt vedlikeholdsnivå

 

CNC-fresere krever et høyt vedlikeholdsnivå for å holde dem fungerende.Maskinen er dyr.Derfor er vedlikehold viktig.

 


Innleggstid: 15. desember 2022