Hva er avgrading, og hvordan forbedrer det metalldelene dine?

Avgrading er et lett oversett trinn som kan ha stor innvirkning på den ferdige delens kvalitet.Dens betydning spenner fra å være en god praksis til et viktig trinn avhengig av hvordan de avgradede delene skal brukes.

Viktigheten av avgrading

Avgrading blir noen ganger sett på som et unødvendig ekstra skritt, ikke verdt tiden eller innsatsen for en "marginal" kvalitetsforbedring.Men det er noen veldig gode grunner til å ta deg tid til å avgrade delene dine.

  1. Sikkerhet – Alle som håndterer delen, fra materialbehandlere og avsendere til installatører og sluttbrukere, kan bli utsatt for skarpe kanter.
  2. Justering og ujevn spenningsfordeling - Hvis delen tilhører et monterings- eller infrastrukturprosjekt, kan grader forhindre enkel innretting av sammenkoblende deler nedover veien.Og i tilfeller der ytre krefter vil bli påført over overflaten rundt graten, kan graten konsentrere spenninger til et lokalisert område, noe som øker sjansene for tidlig utstyrssvikt.
  3. Ytelse - I trykksatte komponenter, som hydraulikk, kan grader forhindre en skikkelig tetning, og forårsake lekkasjer som hindrer enheten i å holde trykket.De kan også øke friksjonen mellom komponenter, noe som kan øke motstanden i en bevegelig enhet som en ytelsesbil.
  4. Er utvilsomt viktig, men det er ikke en "gjør det eller hopp over det" type operasjon.Å bruke mer tid eller bruke en annen metode kan skape svært forskjellige resultater, alt fra bare å fjerne store grader til polering på et mikroskopisk nivå.

Velge den beste avgradingsprosessen

cnc

Som vi nevnte i starten, er avgrading et kvalitetstrinn, men det beste avgradingsalternativet for din del er ikke alltid det som skaper den fineste overflatefinishen.For eksempel kan det hende at billige hengsler, låser og andre beslag som selges i kasser i jernvareforretninger bare må raskt børstes under hjul eller ruller for å fjerne usikre kanter.

På den annen side vil deler med strenge kvalitetskrav, som medisinsk utstyr og romfartsdeler, trenge mer omhyggelig og presis avgrading tilpasset delens behov.De kan til og med trenge flere forskjellige avgradingsoperasjoner for å oppnå et resultat som oppfyller designspesifikasjonene.

Shenzhen Xinsheng Precision Hardware Machinery CO., LTD kan utnytte en rekke sperreverktøy og metoder for å oppnå en ferdig kvalitet som oppfyller eller overgår dine forventninger, alt til en rimelig pris.Sjekk ut våre ekspert CNC-maskintjenester for å se alt det har å tilby.

 


Innleggstid: 13. februar 2023