CNC-bearbeiding av presisjonsoptiske komponenter: en oversikt

En av nøkkelteknologiene som har bidratt til den imponerende veksten i denne industrien de siste årene er CNC-maskinering.

Maskinering med numerisk styring (CNC) er avhengig av datakode for å konvertere 3D CAD-modeller til maskinerte deler, noe som gjør dem svært nøyaktige ved fremstilling av optiske kommunikasjonsdeler.

CNC maskineringOptiske presisjonskomponenter: prosessen

CNC

CNC-bearbeidingsprosessen starter med at produktdesigneren lager en 3D CAD-modell av den ønskede optiske komponenten ved hjelp av programvare for datamaskinstøttet design (CAD).Deretter konverteres denne 3D CAD-modellen til et dataprogram (g-kode) ved å bruke programvare for datamaskinstøttet produksjon (CAM).

G-koden kontrollerer bevegelsessekvensen til CNC-skjæreverktøyene og arbeidsstykket for å lage de ønskede optiske sammenstillingene.

Presisjons optiske komponentdeler produsert ved bruk av CNC-maskiner

1. Mikroskop og mikroskopkomponenter

Et elektronmikroskop har vanligvis en linseholder, som hjelper til med å håndtere og beskytte den delikate linsen.Som du kanskje har gjettet, avhenger den optiske ytelsen til elektronmikroskoper av dimensjonsnøyaktigheten til linsen og linseholderen.

CNC-maskiner kan produsere linseholdere med høy nøyaktighet, slik at produktdesignere kan møte strenge toleransekrav, vanlig i den optiske kommunikasjonsindustrien.

2.Laserkomponenter

Lasere er essensielle enheter i et bredt spekter av bransjer, spesielt den medisinske sektoren, hvor de brukes til kirurgiske prosedyrer.En laser er laget av flere komponenter, som alle må fremstilles med høy nøyaktighet og stramme toleranser for å oppnå ønsket ytelse.

CNC-maskiner brukes til å produsere foringsrør, startringer og speil som vanligvis finnes i lasere.Fordi CNC-maskiner kan produsere deler for å møte et toleransekrav på 4 μm og overflateruhet på Ra 0,9 μm, er de den foretrukne maskineringsteknologien for laserkomponenter som krever høy dimensjonsnøyaktighet og utmerket overflatefinish.

3. Egendefinerte optiske deler

Lasere, mikroskoper og andre optiske kommunikasjonsenheter produseres vanligvis i små volumer.Som et resultat kan du oppleve utfordringer ved utskifting av optiske komponenter eller utdaterte deler.

En måte som optiske kommunikasjonsselskaper kan redusere denne utfordringen på, er ved å produsere kundespesifikke optiske deler ved hjelp av tredjeparts CNC maskineringstjenester.

Gjennom reverse engineering konverterer disse maskinverkstedene fysiske prøver av den foreldede delen til en 3D CAD-modell.En erfaren maskinist vil deretter programmere en CNC-maskin for å gjenskape disse prøvene nøyaktig og presist.

Lær mer om tilpasset maskinering.

Uten tvil er CNC-maskiner ideelle for å produsere et bredt utvalg av optiske presisjonskomponenter.Suksessen til produksjonsprosjektet for optiske komponenter avhenger imidlertid først og fremst av maskinverkstedet du jobber med.

Du ønsker å jobbe med et maskinverksted som har toppmoderne CNC maskineringsutstyr samt høyt kvalifiserte ingeniører som er i stand til å lage deler nøyaktig og presist.Du bør også se etter produsenter som overholder regulatoriske standarder i bransjen du har tenkt å betjene.

 Shenzhen Xinsheng Precision Hardware Machinery Co., Ltd.er et pålitelig navn i den optiske kommunikasjonsindustrien.Ved å bruke førsteklasses CNC-maskineringsteknologier hjelper våre høyt kvalifiserte CNC-maskinister og ingeniører optiske kommunikasjonsselskaper med å lage et bredt spekter av produkter nøyaktig og presist.Dessuten er anlegget vårtIOS9001 og SGSsertifisert.


Innleggstid: 13. februar 2023