Metoden for å dele CNC-bearbeidingsprosessen.

nyheter 3.1

I lekmannstermer refererer prosessruten til hele prosesseringsruten som hele delen må gjennom fra emnet til det ferdige produktet.Formuleringen av prosessruten er en viktig del av presisjonsbearbeidingsprosessen.Hovedoppgaven er å bestemme antallet og prosessinnholdet i prosessen.Overflatebehandlingsmetode, bestemme behandlingssekvensen til hver overflate, etc.

Hovedforskjellen mellom CNC-maskinering og prosessrutedesignet til vanlige maskinverktøy er at førstnevnte ikke er hele prosessen fra emnet til det ferdige produktet, men bare en spesifikk beskrivelse av prosessen til flere CNC-bearbeidingsprosesser.I CNC presisjonsmaskinering er CNC maskineringsprosesser vanligvis ispedd deler.I hele prosesseringsprosessen må den være godt forbundet med annen prosesseringsteknologi, som er stedet å være oppmerksom på i prosessdesignet.

nyheter 3

I henhold til egenskapene til CNC-presisjonsmaskinering, kan delingen av CNC-bearbeidingsprosesser generelt utføres på følgende måter:
1. Ta én installasjon og behandling som en prosess.Denne metoden er egnet for deler med mindre bearbeidingsinnhold, og kan være klar for inspeksjon etter bearbeiding
2.Del opp prosessen i henhold til behandlingsinnholdet i det samme verktøyet.Selv om overflaten som skal bearbeides av noen presisjonsdeler kan fullføres i én installasjon, med tanke på at programmet er for langt, vil det være begrenset av mengden minne og den kontinuerlige arbeidstiden til maskinverktøyet.For eksempel kan en prosess ikke gjennomføres innen en arbeidstidsperiode osv. I tillegg er programmet for langt, noe som vil øke vanskeligheten med feil og gjenfinning.Derfor, i cnc presisjonsmaskinering, bør programmet ikke være for langt og innholdet i hver prosess bør ikke være for mye.
3.Å behandle en del av delprosessen.For arbeidsstykket som skal bearbeides, kan bearbeidingsdelen deles inn i flere deler i henhold til dens strukturelle egenskaper, for eksempel indre hulrom, form, buet overflate eller plan, og behandlingen av hver del kan betraktes som en prosess.
4.Prosessen er delt inn i grovbearbeiding og etterbehandling.Noen presisjonsdeler av materialer deformeres lett under bearbeidingen, og det er nødvendig å korrigere deformasjonen som kan oppstå etter grovbearbeiding.Generelt sett må prosessen med grovbearbeiding og etterbehandling skilles.Ordningen av sekvensen bør vurderes i henhold til strukturen og emnet til delene, samt behovene til posisjonering, installasjon og fastspenning.Sekvensarrangementet bør generelt utføres i henhold til følgende prinsipper.
1) Behandlingen av den forrige prosessen kan ikke påvirke posisjoneringen og fastspenningen av den neste prosessen, og den mellomliggende prosessen til det generelle maskinverktøyet bør også vurderes omfattende;
2) Det indre hulrommet behandles først og deretter behandles den ytre formen;
3)I prosessen med å behandle med samme posisjonering, klemmemetode eller med samme verktøy, er det best å behandle kontinuerlig for å redusere antall verktøyendringer for tunge posisjoneringstider.
4) Samtidig bør arrangementsprinsippet for bearbeidingssekvensen av presisjonsdeler også følges: grov først, deretter fin, først master og andre, flate først, deretter hull, og benchmark først.


Innleggstid: 26. september 2022